Att bli skogsägare

Att bli skogsägare kan man verkligen säga att man arbetar hemifrån, det ska sägas att äga skog är en förmån och man har och får en fantastisk möjlighet att driva skogsbruket som ett företag. Visst det kan vara mycket att göra och det är ett ansvar att se till man sköter om sin skog från planta till träd.

Om du har din arbetsplats runt knuten och ditt kontor hemmavid så kan det upplevas som lyx från många håll. Att vara skogsägare och driva ett skogsbruk innebär dock många arbetstimmar. Beroende på storleken på dina hektar så är det klart att det tar olika mycket tid beroende på hur mycket skog det är att ta hand om. Det är inte bara skog som behöver skötas utan det är maskinparken som ska servas och ses över. Hos Komatsu Forest hittar du det du behöver till din skogsmaskin, allt från oljor och smörjmedel till service och underhåll.

Ditt skogsbruk driver du som företag, det innebär att du bör veta hur det fungerar att driva ett företag också, likaväl som att veta hur du driver ett skogsbruk. LRF Konsult kan detta med skogsbruk och har under många år hjälpt lantbrukare och skogsbrukare i det dagliga arbetet. Det kan vara värt att införskaffa den bok som finns för nyblivna skogsägare. Den kan fungera som både handbok och som uppslagsverk när du undrar över något. Försök hitta andra som är i samma sits som du befinner dig i, skapa ett nätverk av kontakter som kan hjälpa varandra.