Driva företag hemifrån

Att arbeta hemifrån innebär som vi tidigare skrivit vissa utmaningar. Detta blir desto större men även mer givande när man kombinerar att arbeta hemifrån med att driva ett eget företag. 

Passande affärsidé

För det första så gäller att det att ha en affärsidé som tillåter dig att arbeta hemifrån. De kanske mest självklara alternativen är att frilansa inom områden som inte kräver att du är fysiskt närvarande med dina kunder. Det kan till exempel handla om att arbeta med design, bokföring, programmering eller annan konsultverksamhet.

Förenklad byråkrati

I ett enmansföretag så finns det få saker som är så värdefulla som tid. Utan medarbetare som kan avlasta dig så tappar man lätt fokus på vad som är viktigast för fortsatt utveckling.

Genom att hitta och använda sig av de genvägar som finns kan man spara mycket tid och pengar. Vid uppstart och avslut av sitt företag finns det till exempel stora tidsbesparingar att göra. Vid uppstarten kan man använda sig av så kallade lagerbolag som redan är skapta och endast behöver anpassas till er verksamhet.

Om det är dags att stänga ner ett företag så finns det hjälp att få även där. Med hjälp av så kallad snabblikvidation kan man inom bara några dagar få ut pengarna ur företaget och över lämna företaget i någon annans händer.

Externa samarbetspartners

Även om man i ett tidigt stadium inte har några anställda så finns det fortfarande en möjlighet att hyra in hjälp temporärt då det behövs. Det kan till exempel handla om att ta hjälp med designen av en tidningsannons eller informationsinsamling inför ett beslut du måste ta. Virtuella assistenter och frilansande designers, kodare m.m. går idag att hitta billigt online.

Möten

För de gånger då man behöver hålla fysiska möten med kunder eller samarbetspartners så kan det vara bra att ha en plan för riktiga möteslokaler. På detta sättet kan man fortfarande inge fullt förtroende trots att man till vardags arbetar hemma.