Får du rätt lön för ditt arbete?

Det är inte säkert att du har den lönen du förtjänar. Arbetet du gör matchar inte alltid lönekuvertet. Det beror på olika saker. Här kommer lite tips som du kan undersöka för att göra något åt din löneutveckling. Eller varför inte ta hjälp av nätet för att jämföra lönerna i din bransch?

Löneutveckling inom din bransch

Du kan enkelt kolla med ditt fack hur löneutvecklingen i din bransch borde se ut. Och också vad lönen bör ligga på med din utbildning. Jämför därefter den summan med din egen lön. Ligger du under eller över? Prata därför med din chef vid nästa löneförhandling om din lön ligger under. Berätta om fackets rekommenderade lön för din ålder och erfarenhet och tala därefter för din sak.

Framhäv dig själv

Framhäv dina prestationer och vad du gör för din arbetsplats. Berätta vad du åstadkommit senaste året under nästa lönesamtal. Fråga också om det är något du kan förbättra dig på. Förbered dig genom att tänka ut en skälig lön. Därefter, under lönesamtalet nämn en summa någon tusenlapp över din mål-lön. Och om du har tur får du den summan du ville ha, trots att chefen nobbade den summa du först föreslog. Så lycka till med löneförhandlingen!