Fixa till hemmakontoret

Att jobba hemifrån kan vara skönt men innebär också risker. Tänk på att fixa till ditt hemmakontor så att det bli lika praktiskt och ändamålsenligt som en vanlig kontorsplats. Undvik att göra köksbordet eller TV-soffan till dina arbetsplatser. Var rädd om dig och tänk på god ergonomi!

En tydligt definierad arbetsplats

Kanske har du inte möjlighet att använda ett enskilt rum som hemmakontor. Då finns det andra sätt att skapa en definierad arbetsplats. Du kan till exempel jobba med väggskärmar eller draperier för att definiera ditt kontorsområde. Ont om plats är inget hinder för ett bra hemmakontor. Här finns några bra exempel på smarta lösningar.

Skapa värme och trivsel

Att göra ditt hemmakontor lite mysigare har flera fördelar. Det uppenbara är så klart att du vill ha ett trivsamt kontor. Men vad som är minst lika viktigt är att mjuka material och textilier även hjälper akustiken. Med små enkla medel kan du förbättra ljudkvalitén för dina online-möten avsevärt. Ett enkelt tips som ger många positiva effekter är att lägga textilplattor på golvet. De ger rummet en varmare känsla, är sköna att stå på och framför allt ger de en mycket behagligare ljudupplevelse. Det finns många bra alternativ på nätet. Lägg till en skön fåtölj så får du både bättre komfort och ytterligare en ljud-absorberande inredningsdetalj.