Inredning på kontoret

Ett hemmakontor är en lyx, speciellt om du har möjligheten att alltid jobba hemifrån. Det krävs disciplin för att inte dras med i vardagssysslor och hamna framför teven istället. En väg för att få ett kontor att trivas i är trivsam inredning. 

Innan du börja med de roliga sakerna som fina gardiner och tapetval, behöver du undersöka arbetsmiljön och vad som är gynnsamt för dig och arbetet du ska göra. Mycket handlar om rätt sittposition och ljus. Naturligt ljus är en klar fördel, för hälsan och läsbarheten. Ett bord som du kan höja och sänka är bättre för kroppen och så vidare.

Tapeter i ett kontor ska inte vara distraherande, men om de är mörka eller ljus spelar mindre roll. Med bra arbetsbelysning kan du ha svarta väggar om du så vill. Undvik alltför mönstrade tapeter och chockstarka färger, det kan sticka i ögonen om du ska sitta i rummet flera timmar om dagen. Mörka men matta toner passar i så fall bättre.

Ställ ut växter i rummet för bättre luftkvalité och en mer heminredd känsla. Har du ett fönster i rummet ska du hänga upp gardiner. Om solen ligger fel kan du skymma den för tillfället och gardiner agerar även ljuddämpande.