Kontor i hemmet

Som egen företagare och med kontor i hemmet så finns det både för och nackdelar. Det kan vara väldigt praktiskt i en början att inte hyra kontor på annan plats och dra på sig kostnader för detta. Det finns fördelar att arbeta hemifrån men också nackdelar så funder över detta ordentligt innan du bestämmer dig hur du ska göra.

Det kan vara väldigt praktiskt att ha ett kontor hemma för sitt företag. Var noga med att skilja på vad som är företagets och vad som är privat. Sätt tydliga gränser så resterande familj vet vad som gäller. Det kan också vara bra att kolla upp alternativen för att hyra en postbox för ditt företag för att skilja på privat post och post till företaget.

Fördelar

Du får inte speciellt långt till ditt arbete utan sparar in på både resekostnader och den tid det kan ta för att ta sig till en arbetsplats. Du slipper betala för kontor någon annanstans. Platsen för ditt kontor ska vara avskilt från övriga boendet på ett sådant sätt så att du kan göra avdrag för detta i din deklaration.

Nackdelar

Du träffar inte så många människor och det kan ibland vara svårt att skilja på hem och arbetsplats. Sätt tydliga gränser på arbete och fritid. Det kan vara svårt att växa som företag, skulle det bli bara en till anställd förutom du själv så kan det bli tvunget att hyra in sig på ett kontorshotell eller hyra annan lokal för att driva företaget.