Optimera ditt hemmakontor

656322-office

Det finns nog ganska många som drömmer om att kunna få arbeta hemifrån det är dock inte många som tänker på vad detta innebär och vad som kan behövas för att arbetet ska flyta på bra.

Det viktigaste är att ha ett bra internet, med det så betyder det inte att man måste ha en gigabits uppkoppling utan snarare en stabil lina, gärna fiber på 10/10. Detta är väldigt billigt i jämförelse med andra alternativ och det skapar en bra grund.

Fördelarna med ett stabilt internet är att arbetet blir lättare och smidigare, man kan hålla röstsamtal via IP-Telefoni program som Skype samt att man kan enkelt samla information om man behöver det. En annan fördel är att mycket av dagens kontorsarbete går att utföra enklare via internet. Saker som dokumentdelning går enkelt att göra via program som dropbox eller tjänster som google drive.

Beroende på vad du ska göra så kan du behöva olika saker för ditt kontor i hemmet. Arbetar du mycket med att till exempel skapa reklamfilm eller annan typ av videoredigering så kan du behöva en bra dator som orkar hantera påfrestningarna.

En bra dator bör ha tillräckligt med RAM minne, en kraftig processor, gott om hårddiskutrymme samt att arbetshårddisken bör vara en SSD hårddisk.